Flädermuffins med god topping

Du behöver 4 st ägg 1.5 dl strösocker 2.5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 msk fläderblomssaft outspädd 1 st citron det rivna skalet 200...

Tillagningstid: 25 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk fläderblomssaft outspädd
  • 1 st citron det rivna skalet
  • 200 g smör smält

Topping

2 pkt philadelphiaost
2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
2 msk fläderblomssaft outspädd

Gör så här

1
Vispa ägg och socker. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner i äggblandningen. Blanda ner övriga ingredienser.

2
Fyll smeten i stora stadiga muffinsformar, upp till cirka tre fjärdedelar av formen. Grädda i 200 graders ugnsvärme cirka 15 minuter.

3
Låt svalna. Rör ost och grädde till en jämn smet. Blanda ner övriga ingredienser. Toppa med krämen och med valfri dekoration.

4
Tips! Toppingen är också väldigt god på kex.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top