Fjärilskotlett med svamp

Du behöver 4 st fjärilskotletter kantareller eller motsvarande konserverade 2.5 st lökar färska med blast salt svartpeppar eller pepparmix Till stekning 1.5 msk smör eller...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st fjärilskotletter
  • kantareller eller motsvarande konserverade
  • 2.5 st lökar färska med blast
  • salt
  • svartpeppar eller pepparmix

Till stekning

1.5 msk smör eller margarin

Att servera till

pasta kokt
sallad med citrondressing

Gör så här

1
Skär bort det mesta av fettet på köttet före eller efter stekningen.

2
Ansa och skär svampen i mindre bitar om den är stor. Ansa och skiva lökarna, även blasten.

3
Stek svamp och lök i lite matfett tills den vätska som bildats kokat in. Smaksätt med salt och peppar.

4
Krydda kotletterna. Bryn dem på båda sidorna och låt dem eftersteka på svag värme tills de är genomstekta. Beräkna 3-4 minuter per sida.

5
Servera de nystekta kotletterna med svamp- och lökblandningen till nykokt pasta. Välj glutenfri pasta vid celiaki.

6
En lätt citrondressad sallad är friskt och gott till. Servera gärna en brödskiva till för att få tillräckligt med energi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top