Fiskwallenbergare med räkor

Du behöver 150 g smör Wallenbergare 800 g fiskfilé (t ex torsk och lax) 150 g kokt potatis kall 1 st ägg 0.5 dl vispgrädde...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 150 g smör

Wallenbergare

800 g fiskfilé (t ex torsk och lax)
150 g kokt potatis kall
1 st ägg
0.5 dl vispgrädde
1 msk hummerfond
0.5 dl dill fint skuren
1.5 dl ströbröd (gärna panko)
smör och olja att steka i

Tillbehör

200 g sugar snap peas
500 g gröna ärtor frysta
1 dl hackad dill
0.5 st citron saften
salt
200 g skalade räkor (500 g med skal)

Tillbehör

nykokt potatis

Gör så här

1

Bryn först smöret i en liten kastrull. Låt det koka och puttra tills det blir brunt och luktar kola, men akta så det inte bränns. Låt stå några minuter och häll sedan över i en liten skål eller kanna utan att bottengrumset följer med. 

2

Skär fiskfilé och kokt skalad potatis i bitar och mixa tillsammans med ägg, grädde, hummerfond och dill i en matberedare till en lös färs. Den behöver inte vara helt slät.

3

Forma försiktigt 4–6 stora runda biffar av den ganska lösa smeten. Vänd försiktigt i ströbröd och stek biffarna i omgångar i smör och olja tills de fått fin färg. Platta ut dem lite när de läggs i pannan. Håll biffarna varma i 100 graders ugnsvärme.

4

Ansa sugar snap peas. Slå kokande vatten över dem och låt stå i 5 minuter. Häll av vattnet och låt svalna så mycket att det går att strimla ärtskidorna grovt.

5  Koka de frysta ärtorna enligt förpackningens anvisning. Slå av vattnet och blanda med sugar snap peas, dill, citronsaft och 3 matskedar av det brynta smöret. Salta lätt. 

 

 

 

 

Servera fiskbiffarna med ärtor, brynt smör och potatis. Toppa varje biff med en näve räkor.


Kommentar:
Fiskfärsen vänds i ströbröd för att få en fin stekyta. Dillslungade ärtor, brynt smör och en näve räkor ger rätten extra guldkant.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top