Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 st morötter
- 1 st palsternacka
- 1 bitar rotselleri
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 1 nypa chili torkad
- 1/2–1 st saffran påse
- 12 dl vatten
- 2 msk fiskfond koncentrerad
- 2 dl vitt vin
- 3 dl mellangrädde
- 1 pkt cocktailtomater
- 300 g lax skinn- och benfri
- 300 g gös skinn- och benfri
- salt och peppar från kvarn
- hackad persilja
Gör så här
1
Hacka löken. Skala och skär morötter, palsternacka och selleri i tunna stavar. Hacka vitlöksklyftan. Fräs alltsammans i en stor kastrull med olivolja utan att det får färg. Fräs med chili och saffran efter ett par minuter.
2
Häll på vatten, fiskfond, vin och grädde. Koka soppan i 10 minuter.
3
Dela tomaterna och skär fisken i bitar. Lägg tomater och fisk i soppan och koka i ytterligare en minut. Smaka av med salt och peppar. Strö persilja över före servering.