Du behöver
- 300 g potatis i bitar
- 2 st morötter eller stavar
- 1 st gul lök hackad
- smör
- 7 dl fiskbuljong (vatten + fond eller tärning)
- 2 dl vispgrädde
- salt och nymalen svartpeppar
- 400 g miljömärkt torskfilé tärnad
- 0.5 st citron det yttersta rivna skalet och saften
- persilja rejält med hackad
Gör så här
1
Fräs potatis,morötter och lök i lite smör i en stor kastrull utan att de får färg. Häll på fiskbuljong och grädde.
2
Koka rotfrukterna mjuka i 10–12 minuter. Salta och peppra, lägg
3
i fisken, citronskal och saft. Koka färdigt fisken i 2 minuter, smaka om det behövs ytterligare salt och peppar.
4
Blanda i persiljan och servera.
Näringsvärde: Kcal 462, fett 24 g, kolhydrater 23 g, fibrer 3 g