RECEPT FRÅN IK

Fiskpaket på grillen

Av .

Tillagningstid: 45 minuter
4 Ingen enhet / tomt

Du behöver

    Saffransmajonnäs

  • 2 st äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0.5 g saffran 1 pkt
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl rökt rapsolja
  • 2.5 dl rapsolja
  • Fiskpaket

  • 500 g rökta räkor med skal
  • 1 st fänkål med vippor
  • 1 st röd lök
  • 1 kg färskpotatisar kokt, helst små och fina
  • smör till folien
  • 500 g torskfilé
  • 500 g laxfilé
  • 1 st citron skuren i 8 klyftor
  • smör cirka 25 g

Gör så här

1

Saffransmajonnäs Rör ihop äggulor, vinäger och senap i en skål. Mortla ihop saffran och salt och rör ner i äggsmeten. Blanda oljorna och tillsätt dem droppvis under vispning med elvisp till en tjock majonnäs. Smaka av. Rör om precis före servering.

2

Tänd grillen. Lägg bara kol i halva grillen så att du har delar av gallret där det inte är direkt grillvärme. 

3

Skala räkorna. Ansa och strimla fänkål och lök, spara fänkålsvipporna. Skär potatisarna i munsbitar och blanda med fänkål och lök.

4

Gör i ordning fyra dubbla bitar aluminiumfolie (cirka 35 x 35 centimeter). Smörj en tefatsstor del i mitten med smör och fördela potatisblandningen där.

5

Torka av fisken och skär den i tärningar. Fördela fisken över potatisen. Pressa en citronklyfta över varje paket. Salta lätt och lägg en osthyvlad skiva smör ovanpå.

6

Vik ihop paketen och lägg på grillgallret. Lägg gärna på ett lock. Grilla i cirka 15 minuter. Byt plats på paketen några gånger så att de får ungefär lika mycket värme. 

7

Öppna paketen och klicka i majonnäs, lägg på några räkor och fänkålsvippor. Servera resten av majonnäsen, citronklyftorna och räkorna till.


Kommentar:
Efter 15 minuter på grillen är paketen klara och toppas med saffransmajonnäs och rökta räkor.

Recept