Du behöver
Saffransmajonnäs
2 st äggulor
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
0.5 g saffran 1 pkt
0.5 tsk salt
0.5 dl rökt rapsolja
2.5 dl rapsolja
Fiskpaket
500 g rökta räkor med skal
1 st fänkål med vippor
1 st röd lök
1 kg färskpotatisar kokt, helst små och fina
smör till folien
500 g torskfilé
500 g laxfilé
1 st citron skuren i 8 klyftor
smör cirka 25 g
Gör så här
Saffransmajonnäs Rör ihop äggulor, vinäger och senap i en skål. Mortla ihop saffran och salt och rör ner i äggsmeten. Blanda oljorna och tillsätt dem droppvis under vispning med elvisp till en tjock majonnäs. Smaka av. Rör om precis före servering.
Tänd grillen. Lägg bara kol i halva grillen så att du har delar av gallret där det inte är direkt grillvärme.
Skala räkorna. Ansa och strimla fänkål och lök, spara fänkålsvipporna. Skär potatisarna i munsbitar och blanda med fänkål och lök.
Gör i ordning fyra dubbla bitar aluminiumfolie (cirka 35 x 35 centimeter). Smörj en tefatsstor del i mitten med smör och fördela potatisblandningen där.
Torka av fisken och skär den i tärningar. Fördela fisken över potatisen. Pressa en citronklyfta över varje paket. Salta lätt och lägg en osthyvlad skiva smör ovanpå.
Vik ihop paketen och lägg på grillgallret. Lägg gärna på ett lock. Grilla i cirka 15 minuter. Byt plats på paketen några gånger så att de får ungefär lika mycket värme.
Öppna paketen och klicka i majonnäs, lägg på några räkor och fänkålsvippor. Servera resten av majonnäsen, citronklyftorna och räkorna till.
Efter 15 minuter på grillen är paketen klara och toppas med saffransmajonnäs och rökta räkor.