Du behöver

  • 500 g fiskfilé sej, kolja eller torsk
  • 1 msk smör + 1 msk rapsolja
  • 300 g champinjoner i fjärdedelar
  • 2 dl vatten
  • 1 msk fiskfond konc
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 st citron saften och det rivna skalet
  • 10 cm purjolök strimlad
  • 2 tsk maizenaredning
  • salt och peppar
  • dill plockad
  • Till servering:

  • potatis kokt eller pressad

Gör så här

1
1. Skär fisken i bitar eller kuber. Stek dem gyllene i smör och olja, men inte färdigt, salta och peppra. Lägg upp dem på en tallrik.
2
2. Släng i en ny klick smör i pannan. Bryn champinjonerna, salta och peppra. Häll på 2 dl vatten, fond, grädde, citronsaft och purjo.
3
3. Koka ihop i 3–4 minuter. Lägg i fiskbitarna och låt sjuda klart i ett par minuter. Strö över citronskal och dill.
4
4 .Servera med kokt eller pressad potatis.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 469 Fett 22 g Kolhydrater 44 g Fibrer 4 g

Recept // Fler fiskrecept