Du behöver
- 500 g potatis
- 250 g sötpotatis
- 1 kg torskfilé
- 1 msk hela korianderfrön
- 2 st lagerblad
- 1 st gul lök
- 2 st vitlök klyftor
- 1.5 dl olivolja
- 2 dl vispgrädde
- 1 st ägg
- salt och peppar
- 250 g kräftstjärtar skalade
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatis och sötpotatis. Skär dem i tärningar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Sjud torskfilén i cirka 5 minuter i lättsaltat vatten med korianderfrön och lagerblad. Ta upp den med hålslev och låt den rinna av.
2
Skala och hacka gul lök och vitlök. Värm oljan i en vid panna och stek lök och vitlök på svag värme tills de mjuknar.
3
Lägg ner torskfilé, lök och potatistärningar i en matberedare tillsammans med grädde och ägg.
4
Mixa till ett luftigt och slätt mos. Krydda. Bland i kräftorna. Smörj en eldsfast form. Fördela fiskblandningen i den. Ugnsbaka den i 40-60 min.
Receptet är hämtat från den förstaklassiga restaurangen Nordgården, utanför Göteborg. För fler recept från Nordgården, klicka på länkarna nedan.