Fiskgratäng med sötpotatis och kräftor

Du behöver 500 g potatis 250 g sötpotatis 1 kg torskfilé 1 msk hela korianderfrön 2 st lagerblad 1 st gul lök 2 st vitlök...


12 portioner

Du behöver

  • 500 g potatis
  • 250 g sötpotatis
  • 1 kg torskfilé
  • 1 msk hela korianderfrön
  • 2 st lagerblad
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlök klyftor
  • 1.5 dl olivolja
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st ägg
  • salt och peppar
  • 250 g kräftstjärtar skalade

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatis och sötpotatis. Skär dem i tärningar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Sjud torskfilén i cirka 5 minuter i lättsaltat vatten med korianderfrön och lagerblad. Ta upp den med hålslev och låt den rinna av.

2
Skala och hacka gul lök och vitlök. Värm oljan i en vid panna och stek lök och vitlök på svag värme tills de mjuknar.

3
Lägg ner torskfilé, lök och potatistärningar i en matberedare tillsammans med grädde och ägg.

4
Mixa till ett luftigt och slätt mos. Krydda. Bland i kräftorna. Smörj en eldsfast form. Fördela fiskblandningen i den. Ugnsbaka den i 40-60 min.


Kommentar:
Receptet är hämtat från den förstaklassiga restaurangen Nordgården, utanför Göteborg. För fler recept från Nordgården, klicka på länkarna nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top