Filorullar med fetaost

Du behöver 150 g fetaost 2 msk tjock yoghurt 1 msk finhackad färsk mynta 1 krm chiliflakes 1 st ägg medelstort salt och nymalen svartpeppar...

Tillagningstid: 20 minuter
16 stycken

Du behöver

  • 150 g fetaost
  • 2 msk tjock yoghurt
  • 1 msk finhackad färsk mynta
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 st ägg medelstort
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 4 st ark filodeg
  • olivolja
  • 1 msk sesamfrön svarta eller vita

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. 

2

Mosa fetaosten med en gaffel och lägg i en bunke tillsammans med yoghurt, mynta och chiliflakes. Knäck i ägget och blanda noga. Krydda med salt och peppar. 

3

Lägg ut ett filodegsark med kortsidan mot dig. Dela arket i fyra lika stora delar. Pensla på olivolja och klicka ut en matsked fyllning till en sträng, längst ner på arket. Vik in sidorna och rulla samman till en liten rulle. Pensla med olivolja och lägg på plåten. Gör på samma sätt med resten av rullarna. 

4

Toppa rullarna med sesamfrön och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter, tills de fått fin färg.


Kommentar:
Krispiga filodegsrullar med krämig fyllning. Det är även gott att byta ut fetaosten mot bladspenat och keso att fylla rullarna med.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top