RECEPT FRÅN IK

Fetaostpizza med paprika

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4-5 st paprikor
  • 3 msk olivolja
  • 1 st förpackning färdig pizzadeg
  • 2 dl chilisås av ketchuptyp
  • 3 dl riven pizzaost
  • Till garnering och servering

  • 150 g fetaost
  • nymalen svartpeppar
  • rucola eller basilika
  • marinerade oliver

Gör så här

1

Värm ugnen till 250 grader. 

2

Dela, kärna ur och strimla paprikan. Fräs paprikan i oljan tills den mjuknar, cirka 5 minuter, salta och peppra. Ta av från värmen.

3

Rulla ut pizzadegen med sitt bakplåtspapper på en plåt.

4

Bred på chilisåsen och strö över den rivna osten. Fördela över paprikan och grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter, eller tills pizzan är genomgräddad och degen fått fin färg. Garnera med smulad fetaost. Peppra. Toppa med rucola och/eller basilika. Servera med oliver.


Kommentar:
Använd gärna paprika i olika färger till pizzan, röd och gul blir både vackrast och godast!

Recept