Fetafylld kalkonfilé med ugnsgrönsaker

Du behöver 2 st kalkonfilé 50 g pinjenötter 4 st soltorkade tomater i olja 75 g fetaost avrunnen smör till stekning och form salt och...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st kalkonfilé
  • 50 g pinjenötter
  • 4 st soltorkade tomater i olja
  • 75 g fetaost avrunnen
  • smör till stekning och form
  • salt och peppar

Ugnsrostade grönsaker

300 g squash
250 g broccoli
2 st paprika röd och gul
rödlökar
vitlöksklyftor
olivolja att ringla över

Till servering

extra pinjenötter
citronolja
ett gott bröd
turkisk yoghurt

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Skär ett djupt snitt längsmed filéerna så att en ficka bildas. Stöt nötterna i en mortel. Skär tomaterna i små bitar. Blanda pinjenötter, tomater och smulad fetaost i en skål.

2

Fyll filéerna med fyllningen. Fäst ihop öppningen med tandpetare. Stek filéerna i smör till fin färg, salta och peppra.

3

Lägg filéerna i en smord långpanna. Stick en stektermometer i tjockaste delen på den ena.

4

Skär squashen i halvmånar och broccolin och paprikan i bitar. Skala och klyfta rödlöken. Skala vitlöken. Lägg alla grönsaker bredvid kalkonen

5

Ringla över olivolja och salta. Stek mitt i ugnen i 15–20 minuter tills termometern kommit upp i 68 grader. Låt köttet vila, då går temperaturen upp ytterligare några grader.

6

Rosta pinjenötter i en torr stekpanna. Skiva köttet. Strö på pinjenötter, ringla citronolja över grönsakerna. Servera med ett gott bröd och turkisk yoghurt. 


Kommentar:
Att helsteka är ett bra sätt att tillaga kalkonfilé. Använd en stektermometer för bästa resultat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top