RECEPT FRÅN IK

Fetafylld kalkonfilé med ugnsgrönsaker

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st kalkonfilé
  • 50 g pinjenötter
  • 4 st soltorkade tomater i olja
  • 75 g fetaost avrunnen
  • smör till stekning och form
  • salt och peppar
  • Ugnsrostade grönsaker

  • 300 g squash
  • 250 g broccoli
  • 2 st paprika röd och gul
  • rödlökar
  • vitlöksklyftor
  • olivolja att ringla över
  • Till servering

  • extra pinjenötter
  • citronolja
  • ett gott bröd
  • turkisk yoghurt

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Skär ett djupt snitt längsmed filéerna så att en ficka bildas. Stöt nötterna i en mortel. Skär tomaterna i små bitar. Blanda pinjenötter, tomater och smulad fetaost i en skål.

2

Fyll filéerna med fyllningen. Fäst ihop öppningen med tandpetare. Stek filéerna i smör till fin färg, salta och peppra.

3

Lägg filéerna i en smord långpanna. Stick en stektermometer i tjockaste delen på den ena.

4

Skär squashen i halvmånar och broccolin och paprikan i bitar. Skala och klyfta rödlöken. Skala vitlöken. Lägg alla grönsaker bredvid kalkonen

5

Ringla över olivolja och salta. Stek mitt i ugnen i 15–20 minuter tills termometern kommit upp i 68 grader. Låt köttet vila, då går temperaturen upp ytterligare några grader.

6

Rosta pinjenötter i en torr stekpanna. Skiva köttet. Strö på pinjenötter, ringla citronolja över grönsakerna. Servera med ett gott bröd och turkisk yoghurt. 


Kommentar:
Att helsteka är ett bra sätt att tillaga kalkonfilé. Använd en stektermometer för bästa resultat.

Recept // Fler kalkonfilérecept