Du behöver
- 1 kg sparrispotatis eller delikatesspotatis
- 250 g cocktailtomater
- 4 st vitlöksklyftor oskalade
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
- 800 g färsk korv
- 4 st marinerade soltorkade tomater + 1–2 msk av oljan som de ligger i
- 1 st knipplök
- 1 st rödlök
- 9-12 st oliver
- 1 st kvist dill
Dressing
3 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk kapris
1 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
Yoghurtsås
2 dl yoghurt
3 msk finhackad persilja
1 st vitlöksklyfta pressad
Till servering
färsk babyspenat
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisen och lägg den tillsammans med cocktailtomaterna och vitlöken på en papprad plåt. Ringla över oljan. Salta och peppra. Lägg korven på plåten och nagga den med en gaffel. Baka i mitten av ugnen cirka 25 minuter, eller tills allt är klart. Kolla korven några gånger under tiden så att den blir genomstekt men inte torr.
Dela de soltorkade tomaterna. Ansa och skiva knipplöken. Skala och skär rödlöken i skivor. Kärna eventuellt ur oliverna. Plocka dillen i fina vippor.
Vispa ihop olivolja, vinäger, senap, kapris, salt och peppar till en dressing.
Blanda ihop yoghurt, persilja och vitlök till såsen.
Blanda soltorkade tomater, knipplök, rödlök, oliver och oljan, som tomaterna ligger i, i en serveringform, Vänd ner potatisen. Ringla över dressingen. Toppa med dill. Servera med korv, bakade cocktailtomater och vitlök samt yoghurtsås. Färsk spenat är gott att servera till.
Den här rätten blir extra lyxig med färsk korv, men du kan också laga den med vanlig korv, minska då tillagningstiden för korven