Färsk hummer

Du behöver 2 st hummer salladsblad ekblad-, rosé-, lollo-, rosso- SÄS: 1 st mango 2 dl lätt crème fraiche 2 msk mango chutney 2 krm...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st hummer
  • salladsblad ekblad-, rosé-, lollo-, rosso-

SÄS:

1 st mango
2 dl lätt crème fraiche
2 msk mango chutney
2 krm salt
tabasco några stänk
2 msk gräslök hackad

Gör så här

1
Klyv humrarna på längden. Se till att stjärt och sköld håller ihop Ta ur köttet ur stjärt och leder. Ta bort magsäcken. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalet.

2
Skölj och riv salladen i mindre bitar. Fördela på assietter. Lägg en hummerhalva på varje assiett.

3
Skala mangon och skär bort den stora, platta kärnan i mitten. Skär mangoköttet i små tärningar.Blanda crème fraiche med mango, salt, tabasco och gräslök.

4
Servera såsen till hummern.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top