Läsar-recept

Färsbiffar med grönpeppar

Du behöver 500 g nötfärs 1 dl vispgrädde 1 tsk salt 1.5 msk grönpeppar finhackad 1 st ägg smör till stekning Grönpepparsås 1 dl vatten...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1.5 msk grönpeppar finhackad
  • 1 st ägg
  • smör till stekning

Grönpepparsås

1 dl vatten
1 st buljongtärning
2 msk grönpeppar (hel)
1 tsk senap gärna fransk
1 tsk kinesisk soja
2 dl vispgrädde

Tillbehör

potatis kokt
sallad

Gör så här

1
Blanda färs, grädde, salt, grönpeppar och ägg.

2
Rör ihop tills allt är väl blandat. Forma till 12 små biffar

3
eller 6 större.

4
Stek biffarna i omgångar i smör tills de är genomstekta.

5
Ta upp biffarna och håll dem varma.

6
Vispa ur stekpannan med vattnet. Tillsätt övriga ingredienser till såsen under vispning. Låt puttra ihop några minuter.

7
Häll såsen över biffarna. Servera med kokt (gärna pressad) potatis och en sallad.

8
Färsbiffarna går bra att frysa.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top