Falukorvsgryta med majs och broccoli

Du behöver 5 st potatis kokta 1 st purjolök liten 500 g falukorv mager 500 g tomatkross 6 dl vatten 1 st buljongtärning 300 g...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5 st potatis kokta
  • 1 st purjolök liten
  • 500 g falukorv mager
  • 500 g tomatkross
  • 6 dl vatten
  • 1 st buljongtärning
  • 300 g broccolibuketter
  • 1 st burk majs (cirka 340 g)
  • salt och peppar
  • persilja

Gör så här

1
1 Skala och skär potatisen, skiva purjolöken i centimetertjocka skivor och skär falukorven i tärningar.

2
2 Lägg allt i en stor kastrull och slå över tomatkross, vatten och buljongtärning. Koka i 5 minuter och tillsätt därefter broccoli och majs. Låt koka i ytterligare 5 minuter under lock.

3
3 Smaka av med salt och peppar. Klipp eventuellt lite persilja över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top