Du behöver
- 800 g cheriepotatis (eller annan småpotatis)
- 2 msk olivolja
- salt
- 150 g smör rumstempererat
- 1 tsk chiliflakes
- 4 st sardellfiléer finhackade
- 1 msk kapris finhackad
- 1 st vitlöksklyfta finriven
- 1 tsk limeskal rivet
- 1 tsk dijonsenap ljus
- 2 tsk worcestershiresås
- 2 msk hackad persilja
- salt och nymalen svartpeppar
- 600 g entrecôte i 3-4 skivor
- rapsolja
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader varmluft (eller 200 grader utan). Skölj potatisen och halvera den. Lägg i långpanna, ringla över olivolja. Rosta potatisen mitt i ugnen till vacker färg i 35–40 minuter. Salta.
2
Arbeta ihop alla ingredienserna till kryddsmöret med en gaffel, smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på grill.
3
Pensla köttet med olja, salta och peppra. 2 minuter på varje sida i het grillpanna (eller stek i stekpanna). Låt köttet vila 3–4 minuter, skär upp och lägg på fat. Klicka på lite kryddsmör och ställ in i ugnen någon halvminut så att smöret precis börjar smälta. Servera med potatisen och en grönsallad