Eldbakat pinnbröd med brieost och varm svampsallad

Du behöver 50 g margarin eller smör 2 dl grahamsmjöl 2 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 2 tsk bakpulver 1 1/2 dl mjölk brieost Gör...


4 portioner

Du behöver

  • 50 g margarin eller smör
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl mjölk
  • brieost

Gör så här

1
mula ner margarinet i en påse med de torra ingredienserna, tillsätt mjölk och knåda till en deg.

2
Leta upp en lång smal grillpinne i skogen. Spetsa en fyrkantig bit brieost på pinnen.

3
Rulla pinnbrödsdegen till smala längder, snurra degen runt osten och pinnen. Grädda över glöden.

4
Svampsallad:

5
Hacka en halv lök och dela skogschampinjoner som du plockat eller haft med dig.

6
Fräs med lite smör i stekpanna på stormkök eller i foliepaket över glöd.

7
Servera med pinnbrödet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top