Dinkelpannkakor med honung och bär

Du behöver 2.5 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl 1 msk potatismjöl 0.5 tsk salt 3 st ägg 5 dl mjölk 1 msk matolja smör till...

Tillagningstid: 30 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 3 st ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk matolja
  • smör till stekning

Till servering

kesella eller matyoghurt
honung
bär t ex jordgubbar

Gör så här

1
Lägg de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt ägg och hälften av mjölken. Vispa smeten slät. Vispa i resten av mjölken och oljan. Låt smeten svälla i tio minuter. Stek pannkakor i smör. Stapla med smörpapper mellan varje pannkaka. Servera med tillbehören.

2
Tips Trä gärna upp jordgubbar på spett. Det ser trevligt ut och de blir på något vis godare att äta!


Kommentar:
Tips! Trä gärna upp jordgubbar på spett till dinkelpannkakorna. Det ser trevligt ut och de blir på något vis godare att äta!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top