RECEPT FRÅN IK

Dijonfylld kotlett med stekt gnocchi

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

    Tomatsås

  • 0.5 st liten gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • olivolja att steka i
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk torkad basilika
  • 0.5 tsk strösocker
  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 4 st fläskkotletter
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 dl riven ost
  • 1 st ägg uppvispat
  • ströbröd att panera i
  • salt
  • Stekt gnocchi

  • 600-700 g färsk gnocchi
  • smör att steka i

Gör så här

1

Börja med tomatsåsen. Hacka löken och riv eller pressa vitlöken. Fräs löken i olivolja i en kastrull, den ska bli mjuk och glansig men inte ta färg.

2

Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och basilika. Låt såsen småputtra i 15 minuter under omrörning.

3

Avsluta med att röra ner socker, vatten om såsen känns väl tjock, och olivolja. Håll såsen varm.

4

Skär en skåra i varje kotlett och fyll den med dijonsenap och riven ost. Vänd kotletterna först i uppvispat ägg och sedan i ströbröd.

5

Stek kotletterna i rikligt med fett. Efterstek på medelvärme i 3–4 minuter per sida. Salta.

6

Tillaga gnocchin enligt anvisningen på paketet. Stek dem i smör till fin färg. Salta.


Kommentar:
Kotletter och dijonsenap är en god kombination. Här serverar vi kotletterna med len tomatsås och stekt gnocchi.

Recept