RECEPT FRÅN IK

Deviled eggs med dill

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 15 minuter
8 stycken

Du behöver

  • 2-3 st dillkvistar
  • 4 st hårdkokta ägg kalla
  • 2 st äggulor från hårdkokta ägg
  • Fyllning

  • 4-6 msk majonnäs
  • 1-2 st droppar tabascosås eller 1/4 krm kajennpeppar
  • salt
  • Till garnering

  • paprikapulver
  • små fina örtblad

Gör så här

1

Finhacka dillen. Skala äggen. Halvera dem på längden och ta ut gulorna.

2

Mosa alla äggulor fint med en gaffel. Blanda det mosade med majonnäsen till krämig konsistens. Blanda i dillen. Smaka av med tabasco eller kajennpeppar och salt.

3

Spritsa eller klicka fyllningen i ägghalvorna. Strö över lite paprikapulver och garnera med örtblad.


Kommentar:
Tabascosås eller kajenn ger extra sting till den krämiga fyllningen i våra deviled eggs.

Recept