Dalris (linsris)

Du behöver 3 dl linser gröna 2.5 dl basmatiris 2 msk olja 1 st lök finhackad 0.5 dl curryblad eller curryört 0.5 tsk spiskummin malen...


4 portioner

Du behöver

  • 3 dl linser gröna
  • 2.5 dl basmatiris
  • 2 msk olja
  • 1 st lök finhackad
  • 0.5 dl curryblad eller curryört
  • 0.5 tsk spiskummin malen
  • 0.5 tsk malen koriander
  • 0.25 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 8 dl kokande vatten

Garnering:

cashewnötter
färsk koriander

Gör så här

1
Skölj linserna och blötlägg dem i kallt vatten över natten. Sila av dem väl före kokning.

2
Skölj riset under rinnande kallt vatten i en sil tills vattnet är klart. Låt droppa av väl.

3
Hetta upp oljan i en rymlig kastrull. Fräs löken (och currybladen) tills löken börjar få aningen färg. Tillsätt spiskummin, koriander och gurkmeja. Fräs ytterligare en halv minut.

4
Rör ner linser och ris. Tillsätt salt och häll på vatten. Rör om. Koka upp, skruva ner värmen och koka under lock i 20 minuter. Ställ kastrullen bredvid spisen och låt den stå ytterligare 10 minuter innan locket lyfts av.

5
Strö på nötterna och rör om försiktigt (linserna mosas lätt). Häll upp riset i en serveringsskål och klipp färsk koriander över.


Kommentar:
Länkar till fler indiska recept hittar du nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top