RECEPT FRÅN IK

Crostini med ärtröra

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 3 dl frysta gröna ärter
  • 100-125 g burk ricottaost
  • 2.5 krm färskpressad citronsaft
  • salt
  • 6 skiva vitt bröd ex baguette
  • olivolja till pensling
  • nymalen svartpeppar
  • plockade blad från 2 kvistar mynta
  • 1 st citron välstrimlat skal

Gör så här

1

Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av i ett durkslag. Mixa ärterna i en liten mixer eller mosa dem med en gaffel. Låt kallna.

2

Lägg ricottaosten i en bunke. Blanda i ärterna. Smaka av med citronsaft och salt. Ställ röran kallt cirka 15 minuter.

3

Pensla brödskivorna med olja och grilla dem i grillpanna cirka 1/2 minut på varje sida. Låt svalna. Fördela ärtröran på det grillade brödet. Peppra. Toppa med hackad mynta och citronskal.


Kommentar:
Krämig röra på ricotta och gröna ärter får fin smak av citron och mynta.

Recept