Baka glutenfritt: Clafoutis med plommon

Clafoutis är en fransk variant på ugnspannkaka med mandelmjöl i. Glutenfri och god! Servera den ljummen och nygjord tillsammans med en klick vispad grädde.

Tillagningstid: 20 minuter | Extra tid: 45 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 500 g plommon
  • 1 msk smör
  • 2 msk strösocker

Mandelmjölsmet

2 st bittermandlar
3 st ägg
1.5 dl strösocker
2 dl mandelmjöl
2.5 dl mjölk
mandelspån

Servering

Vispad grädde

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur och dela plommonen i bitar.

2

Lägg plommonbitarna i en smord ugnsfast form. Klicka på smöret och strö på socker.

3

Ugnsbaka plommonen i mitten av ugnen i 15 minuter.

4

Mandelmjölsmet Riv mandlarna fint på ett rivjärn. Vispa ihop ägg och socker i en bunke med en handvisp. Tillsätt bittermandel, mandelmjöl, salt och mjölk, vispa lite till.

5

Häll blandningen över plommonen och strö på mandelspån. Grädda i ytterligare 30 minuter så att kakan får färg.

6

Servering Strö över lite socker och servera kakan med vispad grädde.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top