Citrusmarinerad gravlax

Du behöver 4 st laxskivor/bitar stora, tunna, gravade Marinad: 2 tsk färsk ingefära riven 1 msk flytande honung 0.5 dl limesaft eller citronsaft Tillbehör: crème...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st laxskivor/bitar stora, tunna, gravade

Marinad:

2 tsk färsk ingefära riven
1 msk flytande honung
0.5 dl limesaft eller citronsaft

Tillbehör:

crème fraîche
färska örter
bröd

Gör så här

Blanda ingefära, citronsaft och honung. Lägg två laxskivor på ett fat och droppa över halva mängden marinad. Lägg över de båda andra laxskivorna och droppa över resten av marinaden. Låt stå i rumstemperatur i cirka 15 minuter. Servera med en klick créme fraiche, smaksatt med lite färska örter och ett gott, varmt kuvertbröd.


Kommentar:
Citrusfrukter har många användningsområden. Prova att laga våra smarriga desserter och goda marinader och inläggningar! Se länkarna för fler recept.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top