Citrusgriljerad julskinka

Du behöver 1 st julskinka ca 3,5 kg benfri 0.75 dl brun farin 2 tsk citronpeppar 1 st citron smör ca 50 g Gör så...


0 portioner

Du behöver

  • 1 st julskinka ca 3,5 kg benfri
  • 0.75 dl brun farin
  • 2 tsk citronpeppar
  • 1 st citron
  • smör ca 50 g

Gör så här

1
Skölj skinkan i kallt vatten och linda in den i alfolie. Lägg på galler över långpanna och stick i en termometer så att spetsen hamnar i mittersta delen av tjockaste stället. Ugnsbaka skinkan i 175 grader tills termometern visar 72 grader. Tag då ut paketet och låt köttet stadga sig någon halvtimme innan nät och svål tas bort och skinkan griljeras. Skinkan kan också få svalna helt innan nätet klipps bort.

2
Griljering: Blanda farinet med citronpeppar (stöt den gärna lite extra i morteln så att smakerna kommer fram). Finriv skalet av en tvättad, väl torkad citron.

3
Smält smöret och pensla det på griljeringsytan. Strö farinblandningen och citronskalet över den smörade skinkan och griljera i 225 graders ugnsvärme till lagom färg, 10-20 minuter. Passa hela tiden.


Kommentar:
Vi dukar upp ett härligt julbord, lika klassiskt som modernt. Klicka på länkarna för övriga rätter från julbordet!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top