RECEPT FRÅN IK

Citronsnaps med citronverbena

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 15 minuter
75 centiliter

Du behöver

  • 1 st citron
  • 15 st blad citronverbena
  • 75 cl ren vodka eller brännvin special
  • 1 tsk socker

Gör så här

1

Tvätta citronen noga i ljummet vatten och skär remsor av skalet med en potatisskalare, försök att inte få med det vita skalet som smakar beskt.

2

Skölj verbenabladen noggrant. Häll upp vodkan i en väl rengjord flaska. Tillsätt citronskal, citronverbena och socker. Förslut flaskan och låt den stå och mogna mörkt och svalt i 1–2 dygn, max en vecka (ju längre tid, desto mer beska från citronskalen). Skaka gärna flaskan då och då.

3

Sila bort verbenabladen och citronskalen. Häll upp snapsen på flaska och servera väl kyld.


Kommentar:
Citronverbena är en läcker ört med oemotståndlig doft. Perfekt i en fräsch snaps.

Recept