Chorizo med potatisstomp

Du behöver 12 st potatisar medelstora 4 msk olivolja 1 tsk citronsaft färskpressad 0.5 kruka krusbladig persilja salt peppar 15 st cornichoner minigurkor 1 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 12 st potatisar medelstora
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk citronsaft färskpressad
  • 0.5 kruka krusbladig persilja
  • salt
  • peppar
  • 15 st cornichoner minigurkor
  • 1 dl majonnäs
  • 4 msk crème fraîche
  • 4 st chorizokorvar 400 g
  • 1 tsk matolja

Till servering

senap
ketchup

Gör så här

1

 Skala och dela potatisen. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. 

2

Häll av vattnet och ånga av potatisen. Krossa potatisen med till exempel en potatisstöt. Blanda i olivolja och citronsaft. Vänd ner hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.

3

Skiva gurkorna. Blanda majonnäs, crème fraîche och gurka.

4

Stek korven i oljan på medelstark värme i cirka 5 minuter tills den får fin färg och är genomhet.

5

Servera korven med potatisstomp, gurkmajonnäs, senap och eventuellt ketchup.  


Kommentar:
Potatisstomp är helt enkelt krossad kokt potatis. Här får den extra smak av olivolja, citronsaft och krusbladig persilja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top