RECEPT FRÅN IK

Chokladpannacotta med färska bär

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 35 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 5 st blad gelatin
  • 2 dl kakaopulver
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 6 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • Garnering

  • 1 dl grädde
  • färska bär

Gör så här

1

Blötlägg gelatinet enligt anvisning på förpackningen.

2

Mät upp kakaopulver, socker och vaniljpulver i en kastrull och blanda ihop. Tillsätt 3 dl av grädden och rör om till en slät massa. Blanda i resten av grädden. Blanda i mjölken.

3

Koka upp blandningen under omrörning. Ta kastrullen från värmen. Krama ur och smält i gelatinblad. Sila över i en bunke genom finmaskig sil. Låt svalna cirka 15 minuter.

4

Fördela pannacottablandningen i 6 burkar eller portionsstora skålar och ställ kallt att stelna cirka 5 timmar, gärna över natten.

5

Garnera med vispad grädde och färska bär vid servering.

6

Tips: Vill du ha en fastare konsistens, ta 6 gelatinblad. 


Kommentar:
Den här läckra krämiga pannacottan gör du enkelt med kakaopulver. Toppa med vispad grädde och bär.

Recept