Chokladpannacotta med färska bär

Du behöver 5 st blad gelatin 2 dl kakaopulver 2 dl strösocker 1 tsk vaniljpulver 6 dl grädde 3 dl mjölk Garnering 1 dl grädde...

Tillagningstid: 35 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 5 st blad gelatin
  • 2 dl kakaopulver
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 6 dl grädde
  • 3 dl mjölk

Garnering

1 dl grädde
färska bär

Gör så här

1

Blötlägg gelatinet enligt anvisning på förpackningen.

2

Mät upp kakaopulver, socker och vaniljpulver i en kastrull och blanda ihop. Tillsätt 3 dl av grädden och rör om till en slät massa. Blanda i resten av grädden. Blanda i mjölken.

3

Koka upp blandningen under omrörning. Ta kastrullen från värmen. Krama ur och smält i gelatinblad. Sila över i en bunke genom finmaskig sil. Låt svalna cirka 15 minuter.

4

Fördela pannacottablandningen i 6 burkar eller portionsstora skålar och ställ kallt att stelna cirka 5 timmar, gärna över natten.

5

Garnera med vispad grädde och färska bär vid servering.

6

Tips: Vill du ha en fastare konsistens, ta 6 gelatinblad. 


Kommentar:
Den här läckra krämiga pannacottan gör du enkelt med kakaopulver. Toppa
med vispad grädde och bär.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top