Chokladpaj utan ugn

Du behöver Botten 250 g digestivekex 125 g smör smält 3 msk kakao Chokladmousse 150 g mörk choklad 5 dl vispgrädde 4 msk strösocker 3...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

Botten

250 g digestivekex
125 g smör smält
3 msk kakao

Chokladmousse

150 g mörk choklad
5 dl vispgrädde
4 msk strösocker
3 st äggvitor

Fyllning

1 dl dulce de leche (karamelliserad kondenserad mjölk)
50 g mörk choklad
0.5 dl minimaränger

Gör så här

1

Kör kexen till smulor i en matberedare. Häll i smöret och kakaon och kör några sekunder till. Tryck ut blandningen på botten och upp på kanterna i en pajform med löstagbar botten (22 centimeter i diameter). Ställ formen i kylen.

2

Smält chokladen till moussen varsamt i vattenbad eller mikro. Vispa grädden tills du får fluffiga toppar. Vispa äggvitorna med elvisp i en annan skål tills även de bildar fluffiga toppar, tillsätt sockret och fortsätt vispa tills blandningen blir glansig.

3

Vänd ner chokladen i äggvitorna och tillsätt sedan den vispade grädden. Skeda ner moussen i pajskalet och använd en sked eller slev för att göra en fin toppig yta på moussen. Kyl i minst en timme.

4

Ta försiktigt ut pajen ur formen innan servering. Smält hälften av chokladen och hyvla resten. Värm dulce de lechen försiktigt i mikron och ringla lite av den och den smälta chokladen över pajen. Strö över hyvlad choklad och maränger. Servera tillsammans med mer dulce de leche vid sidan av.

5

Tips Moussen kan också göras på  mjölkchoklad.


Kommentar:
Pajen är en riktig chokladdröm och kräver dessutom ingen ugn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top