Du behöver
Botten
250 g digestivekex
125 g smör smält
3 msk kakao
Chokladmousse
150 g mörk choklad
5 dl vispgrädde
4 msk strösocker
3 st äggvitor
Fyllning
1 dl dulce de leche (karamelliserad kondenserad mjölk)
50 g mörk choklad
0.5 dl minimaränger
Gör så här
Kör kexen till smulor i en matberedare. Häll i smöret och kakaon och kör några sekunder till. Tryck ut blandningen på botten och upp på kanterna i en pajform med löstagbar botten (22 centimeter i diameter). Ställ formen i kylen.
Smält chokladen till moussen varsamt i vattenbad eller mikro. Vispa grädden tills du får fluffiga toppar. Vispa äggvitorna med elvisp i en annan skål tills även de bildar fluffiga toppar, tillsätt sockret och fortsätt vispa tills blandningen blir glansig.
Vänd ner chokladen i äggvitorna och tillsätt sedan den vispade grädden. Skeda ner moussen i pajskalet och använd en sked eller slev för att göra en fin toppig yta på moussen. Kyl i minst en timme.
Ta försiktigt ut pajen ur formen innan servering. Smält hälften av chokladen och hyvla resten. Värm dulce de lechen försiktigt i mikron och ringla lite av den och den smälta chokladen över pajen. Strö över hyvlad choklad och maränger. Servera tillsammans med mer dulce de leche vid sidan av.
Tips Moussen kan också göras på mjölkchoklad.
Pajen är en riktig chokladdröm och kräver dessutom ingen ugn.