Chokladmousse med mascarpone

Du behöver 1 dl grädde 250 g mascarpone 3 msk strösocker 2 msk muscovadosocker 2 st äggulor 2 dl kakaopulver 2-3 msk kaffe starkt Till...

Tillagningstid: 10 minuter | Extra tid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 dl grädde
  • 250 g mascarpone
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk muscovadosocker
  • 2 st äggulor
  • 2 dl kakaopulver
  • 2-3 msk kaffe starkt

Till garnering

10 st kaffebönor
kakaopulver

Gör så här

1

Vispa grädden fluffig, men inte för hård i en bunke.

2

Mät upp mascarpone, strösocker, muscovadosocker och äggulor i en bunke. Vispa ihop tills allt blandas och vispa 1–2 minuter. Sikta ner kakaopulver, häll i kaffet och vispa ihop. Vänd ner grädden och blanda ihop till en mousse. Ställ kallt cirka 15 minuter.

3

Mät upp mascarpone, strösocker, muscovadosocker och äggulor i en bunke. Vispa ihop tills allt blandas och vispa 1–2 minuter. Sikta ner kakaopulver, häll i kaffet och vispa ihop. Vänd ner grädden och blanda ihop till en mousse. Ställ kallt cirka 15 minuter.

4

Lägg över moussen i en spritspåse med stjärntyll (munstycke) och spritsa moussen i små koppar eller serveringsskålar. Garnera med krossade kaffebönor och siktat kakaopulver.

5

Lägg över moussen i en spritspåse med stjärntyll (munstycke) och spritsa moussen i små koppar eller serveringsskålar. Garnera med krossade kaffebönor och siktat kakaopulver.


Kommentar:
Avrunda middagen med snabblagad krämig chokladmousse
som du gör i en blinkning.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top