RECEPT FRÅN IK

Chokladmousse med mascarpone

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Extra tid: 15 minuter
Tillagningstid: 10 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 dl grädde
  • 250 g mascarpone
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk muscovadosocker
  • 2 st äggulor
  • 2 dl kakaopulver
  • 2-3 msk kaffe starkt
  • Till garnering

  • 10 st kaffebönor
  • kakaopulver

Gör så här

1

Vispa grädden fluffig, men inte för hård i en bunke.

2

Mät upp mascarpone, strösocker, muscovadosocker och äggulor i en bunke. Vispa ihop tills allt blandas och vispa 1–2 minuter. Sikta ner kakaopulver, häll i kaffet och vispa ihop. Vänd ner grädden och blanda ihop till en mousse. Ställ kallt cirka 15 minuter.

3

Mät upp mascarpone, strösocker, muscovadosocker och äggulor i en bunke. Vispa ihop tills allt blandas och vispa 1–2 minuter. Sikta ner kakaopulver, häll i kaffet och vispa ihop. Vänd ner grädden och blanda ihop till en mousse. Ställ kallt cirka 15 minuter.

4

Lägg över moussen i en spritspåse med stjärntyll (munstycke) och spritsa moussen i små koppar eller serveringsskålar. Garnera med krossade kaffebönor och siktat kakaopulver.

5

Lägg över moussen i en spritspåse med stjärntyll (munstycke) och spritsa moussen i små koppar eller serveringsskålar. Garnera med krossade kaffebönor och siktat kakaopulver.


Kommentar:
Avrunda middagen med snabblagad krämig chokladmousse som du gör i en blinkning.

Recept