Du behöver
- 1 dl grädde
- 250 g mascarpone
- 3 msk strösocker
- 2 msk muscovadosocker
- 2 st äggulor
- 2 dl kakaopulver
- 2-3 msk kaffe starkt
Till garnering
10 st kaffebönor
kakaopulver
Gör så här
Vispa grädden fluffig, men inte för hård i en bunke.
Mät upp mascarpone, strösocker, muscovadosocker och äggulor i en bunke. Vispa ihop tills allt blandas och vispa 1–2 minuter. Sikta ner kakaopulver, häll i kaffet och vispa ihop. Vänd ner grädden och blanda ihop till en mousse. Ställ kallt cirka 15 minuter.
Mät upp mascarpone, strösocker, muscovadosocker och äggulor i en bunke. Vispa ihop tills allt blandas och vispa 1–2 minuter. Sikta ner kakaopulver, häll i kaffet och vispa ihop. Vänd ner grädden och blanda ihop till en mousse. Ställ kallt cirka 15 minuter.
Lägg över moussen i en spritspåse med stjärntyll (munstycke) och spritsa moussen i små koppar eller serveringsskålar. Garnera med krossade kaffebönor och siktat kakaopulver.
Lägg över moussen i en spritspåse med stjärntyll (munstycke) och spritsa moussen i små koppar eller serveringsskålar. Garnera med krossade kaffebönor och siktat kakaopulver.
Avrunda middagen med snabblagad krämig chokladmousse
som du gör i en blinkning.