RECEPT FRÅN IK

Chokladfluff med kardemumma

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 gram mjölkchoklad
  • 100 gram mörk choklad ca 44 %
  • 1 tesked kardemummakärnor
  • 1 styck kanelstång
  • 3 deciliter vispgrädde
  • Garnering

  • 200 gram färska hallon
  • chokladfingrar eller liknande

Gör så här

1

 Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Tillsätt kardemummakärnor och kanelstång.

2

Värm grädden i en kastrull, men låt den inte koka. Häll grädden över chokladen och rör så att chokladen smälter.

3

Låt chokladblandningen stå i 15 minuter, sila den sedan och kasta bort kardemumman och kanelen.

4

Ställ chokladblandningen kallt över natten (eller åtminstone i 3–4 timmar). Vispa därefter till chokladfluff med elvisp.

5

Fördela chokladfluffet i fyra koppar eller glas. Garnera med hallon och chokladfingrar eller liknande.

6

Tips: Vakta noga så att inte grädden kokar, annars finns det risk att det inte går att vispa chokladblandningen.


Kommentar:
Den här chokladfluffen med smak av kardemumma och kanel är en lika enkel som god dessert, men den måste förberedas i god tid. Servera med färska bär och chokladfingrar eller rån.

Recept