Du behöver
- 100 g mjölkchoklad
- 100 g mörk choklad ca 44 %
- 1 tsk kardemummakärnor
- 1 st kanelstång
- 3 dl vispgrädde
Garnering
200 g färska hallon
chokladfingrar eller liknande
Gör så här
Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Tillsätt kardemummakärnor och kanelstång.
Värm grädden i en kastrull, men låt den inte koka. Häll grädden över chokladen och rör så att chokladen smälter.
Låt chokladblandningen stå i 15 minuter, sila den sedan och kasta bort kardemumman och kanelen.
Ställ chokladblandningen kallt över natten (eller åtminstone i 3–4 timmar). Vispa därefter till chokladfluff med elvisp.
Fördela chokladfluffet i fyra koppar eller glas. Garnera med hallon och chokladfingrar eller liknande.
Tips: Vakta noga så att inte grädden kokar, annars finns det risk att det inte går att vispa chokladblandningen.
Den här chokladfluffen med smak av kardemumma och kanel är en lika enkel som god dessert, men den måste förberedas i god tid. Servera med färska bär och chokladfingrar eller rån.