Chokladbrownie med polkagris

Mycket saftiga och goda brownies med en lite knastrig topping. Se till att inte använda för stor långpanna, då blir rutorna låga och inte lika saftiga.

Tillagningstid: 45 minuter
20 stycken

Du behöver

  • 150 g smör
  • 1.5 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl (240 g)
  • 0.75 dl kakao (30 g)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 100 g mörk choklad

Chokladganache

100 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
krossade polkagrisar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt svalna något.

2

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Hacka chokladen grovt.

3

Rör ner det smälta fettet och mjölblandningen i äggsmeten. Blanda och bred ut smeten i en papprad långpanna (25 x 35 centimeter). Strö på chokladen.

4

Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Kontrollera med en provsticka.

5

Smält chokladen bruten i bitar tillsammans med grädden över vattenbad. Bred ganachen över kakan. Krossa polkagrisarna och strö dem över.

6

Låt kakan svalna, dela i jämnstora rutor.

7

Tips  Tryck gärna med baksidan av en slev i smeten för att bli av med eventuella mjölklumpar.


Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top