Du behöver
- chorizokorvar (300 g)
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 skiva bacon
- 3 msk olivolja
- 3 msk tomatpuré
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk chilipeppar ancho style
- 1 st hönsbuljongtärning
- 1 burk krossade tomater (400 g)
- 400 g vita bönor i tomatsås en burk
- 400 g kidneybönor en burk, sköljda och avrunna
- 3 msk färsk koriander hackad
Till servering
tortillachips
inlagd jalapeño
gräddfil
Gör så här
Skiva korven. Skala och hacka lök och vitlök. Skär baconet i strimlor.
Hetta upp oljan i en gryta. Fräs lök och vitlök cirka 3 minuter. Tillsätt tomatpuré, spis-kummin, paprikapulver och chilipeppar. Smula ner buljongtärningen. Fräs under omrörning cirka 1/2 minut. Blanda i krossade tomater och koka upp. Tillsätt bönorna, koka upp och sjud cirka 10 minuter. Smaka av.
Fräs korvskivorna och baconstrimlorna guldbruna i en panna. Vänd ner det frästa i böngrytan och koka cirka 3 minuter. Garnera grytan med koriander och servera med tortilla-chips, jalapeño och gräddfil.
Tips Om du använder extra kryddig chorizo, minska eventuellt på mängden kryddor.
Chorizo och bacon ger smak åt den här lättfixade chiligrytan. Gräddfil och tortillachips passar bra att servera till.