Chiligryta med chorizo

Du behöver chorizokorvar (300 g) 2 st gula lökar 2 st vitlöksklyftor 3 skiva bacon 3 msk olivolja 3 msk tomatpuré 1 tsk malen spiskummin...

Tillagningstid: 30 minuter
4 stycken

Du behöver

  • chorizokorvar (300 g)
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 skiva bacon
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk chilipeppar ancho style
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 400 g vita bönor i tomatsås en burk
  • 400 g kidneybönor en burk, sköljda och avrunna
  • 3 msk färsk koriander hackad

Till servering

tortillachips
inlagd jalapeño
gräddfil

Gör så här

1

 Skiva korven. Skala och hacka lök och vitlök. Skär baconet i strimlor.

2

Hetta upp oljan i en gryta. Fräs lök och vitlök cirka 3 minuter. Tillsätt tomatpuré, spis-kummin, paprikapulver och chilipeppar. Smula ner buljongtärningen. Fräs under omrörning cirka 1/2 minut. Blanda i krossade tomater och koka upp. Tillsätt bönorna, koka upp och sjud cirka 10 minuter. Smaka av.

3

Fräs korvskivorna och baconstrimlorna guldbruna i en panna. Vänd ner det frästa i böngrytan och koka cirka 3 minuter. Garnera grytan med koriander och servera med tortilla-chips, jalapeño och gräddfil.

4

Tips  Om du använder extra kryddig chorizo, minska eventuellt på mängden kryddor.


Kommentar:
Chorizo och bacon ger smak åt den här lättfixade chiligrytan. Gräddfil och tortillachips passar bra att servera till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top