Chili con carne

Du behöver 350 g nötfärs 1.5 st vitlöksklyftor 1.5 krm chilipeppar malen 1 tsk salt 2.5 tsk tomatpuré 1.5 st paprikor 1.5 st gula lökar...


4 portioner

Du behöver

  • 350 g nötfärs
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 1.5 krm chilipeppar malen
  • 1 tsk salt
  • 2.5 tsk tomatpuré
  • 1.5 st paprikor
  • 1.5 st gula lökar
  • 1 st bönor burk vita i tomatsås
  • 1 st burk kidneybönor
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 st burk majs

Gör så här

1
Stek köttfärsen, krydda med vitlök, chilipeppar och salt, tillsätt tomatpurén och några matskedar vatten.

2
Låt puttra en stund. Under tiden får hackad paprika och lök fin färg på svag värme i lite olja i en kastrull. Över det häller du sedan bönor, krossade tomater och majs, och till sist köttfärsen, rör om. Tillsätt ev. mer kryddor.

3
Håller sig varm i mattermos, glöm inte att packa ner vitt bröd!


Kommentar:
Klicka på länkarna för fler recepttips till sportlovsutflykten!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top