Cheesecake med pepparkakor

Du behöver pepparkakor ca 25 75 g smält smör 800 g philadelphiaost 2.5 dl strösocker 2 msk vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 0.5 tsk salt 1...


10 portioner

Du behöver

  • pepparkakor ca 25
  • 75 g smält smör
  • 800 g philadelphiaost
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk kanel malen
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk kryddnejlika malen
  • 4 st ägg
  • pepparkakor ca 10

Glasyr:

100 g philadelphiaost
1 dl florsocker
pepparkakor några

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Kör pepparkakor och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.

2

3
Rör ihop philadelphiaost och socker. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, salt och kryddor och rör till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.

4

5
Häll hälften av smeten i formen. Grädda i 15–20 minuter eller tills kakan har stelnat något. Lägg försiktigt ut 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten. Grädda

6
i ytterligare 35–40 minuter i nedre delen av ugnen. Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv.

7

8
Kakan är godast om den får stå i kylen över natten. Blanda philadelphiaost och florsocker till glasyren. Bred den över kakan. Dekorera med pepparkakor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top