RECEPT FRÅN IK

Cheesecake med bär

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 60 minuter
8 bitar

Du behöver

  • 20 st digestivekex
  • 100 g smält smör
  • 1 pkt färskost av philadelpiatyp 200 g
  • 2 pkt ricotta à 250 g
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet
  • 3 msk vispgrädde
  • 3 st ägg
  • 2 msk mannagryn
  • 1 st ask hallon 125 g
  • 0.5 st ask blåbär 75 g
  • florsocker

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Finfördela kexen i matberedare monterad med kniv. Tillsätt smöret och mixa ihop. Lägg blandningen i en liten långpanna (23 x 35 centimeter) och tryck ut så att den täcker botten och kanter. Ställ i frysen cirka 10 minuter. 

2

Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter. Ta ut pajskalet ur ugnen och låt kallna.

3

Sänk ugnstemperaturen till 175 grader. Vispa ihop färskost, ricotta, socker och citronskal med elvisp i en bunke. Blanda i grädden och vispa ihop. Rör i ett ägg i taget. Blanda i mannagryn. Häll blandningen i pajskalet. Fördela över bären och grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter eller tills fyllningen har stelnat och fått fin färg. Låt svalna.

4

Pudra cheesecaken med florsocker precis inför serveringen.

5

Tips! Har du färska bär, frys in dem innan du ska baka, så ”blöder” de inte under gräddningen.


Kommentar:
Cheesecake med hallon och blåbär smakar gott både ljummen och kyld.

Recept