Du behöver
- 20 st digestivekex
- 100 g smält smör
- 1 pkt färskost av philadelpiatyp 200 g
- 2 pkt ricotta à 250 g
- 1.5 dl strösocker
- 1 st citron det yttersta finrivna skalet
- 3 msk vispgrädde
- 3 st ägg
- 2 msk mannagryn
- 1 st ask hallon 125 g
- 0.5 st ask blåbär 75 g
- florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Finfördela kexen i matberedare monterad med kniv. Tillsätt smöret och mixa ihop. Lägg blandningen i en liten långpanna (23 x 35 centimeter) och tryck ut så att den täcker botten och kanter. Ställ i frysen cirka 10 minuter.
Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter. Ta ut pajskalet ur ugnen och låt kallna.
Sänk ugnstemperaturen till 175 grader. Vispa ihop färskost, ricotta, socker och citronskal med elvisp i en bunke. Blanda i grädden och vispa ihop. Rör i ett ägg i taget. Blanda i mannagryn. Häll blandningen i pajskalet. Fördela över bären och grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter eller tills fyllningen har stelnat och fått fin färg. Låt svalna.
Pudra cheesecaken med florsocker precis inför serveringen.
Tips! Har du färska bär, frys in dem innan du ska baka, så ”blöder” de inte under gräddningen.