Cashewspread med kronärtskocka

Du behöver 2 dl cashewnötter 1 burk kronärtskockshjärtan avrunna (240 g) 0,5 kruka basilika 0,5 st citron pressad saft 2 krm salt 1 krm svartpeppar...

Tillagningstid: 35 minuter
1 burk

Du behöver

  • 2 dl cashewnötter
  • 1 burk kronärtskockshjärtan avrunna (240 g)
  • 0,5 kruka basilika
  • 0,5 st citron pressad saft
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Till servering

olivolja
basilikablad några stycken
svartpeppar nymalen

Gör så här

1

Blötlägg cashewnötterna i 30 minuter och låt dem rinna av. Mixa med kronärts-kockshjärtan, basilikablad, citronsaft, salt och peppar. Droppa över lite olivolja och strö på lite strimlad basilika och svartpeppar vid servering. 

 

2

 

Tips  Har du kort om tid kan du hoppa över blötläggningen av cashewnötterna. Den som gillar vitlök kan med fördel pressa eller riva i en klyfta.

 


Kommentar:
En god och matig röra som passar bra både att dippa grönsaksstavar i och som pålägg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top