Cashewnötter med chili och ingefära

Du behöver Du behöver 2 st vitlöksklyftor tunt skivade 1 msk strösocker 1 msk vatten 2 tsk kinesisk soja 5 dl cashewnötter rostade 1 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
5 portioner

Du behöver

Du behöver

2 st vitlöksklyftor tunt skivade
1 msk strösocker
1 msk vatten
2 tsk kinesisk soja
5 dl cashewnötter rostade
1 msk ingefära riven färsk
2 tsk chiliflingor
1 tsk limeskal rivet
2 msk farinsocker
0.25 tsk salt

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader. Förväll vitlöken i cirka 10 sekunder i kokande vatten. Sila bort vattnet. Koka upp socker, vatten och soja. Blanda vitlöken med sojasåsen och rör sedan ihop den med resten av ingredienserna. Bred ut blandningen på en plåt, smord eller med bakplåtspapper, och rosta i ugnen i cirka 15 minuter. Rör om då och då och håll uppsikt så att det inte blir bränt.

2
Låt allting svalna något och lägg sedan över på ett nytt bakplåtspapper för att svalna helt. Smaka eventuellt av med mer salt.

3
Kan förvaras cirka 2 veckor i kylskåp.


Kommentar:
Receptet är hämtat från boken “Systrarna Eisenmans mingelmat” (Bonnier Fakta).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top