Carpaccio med pinjenötter

Du behöver 300 g oxfilé putsad flingsalt svartpeppar nymalen 1 st pinjenötter rostade 70 g rucola parmesanost färsk i bit 2 msk olivolja god 1...


4 portioner

Du behöver

  • 300 g oxfilé putsad
  • flingsalt
  • svartpeppar nymalen
  • 1 st pinjenötter rostade
  • 70 g rucola
  • parmesanost färsk i bit
  • 2 msk olivolja god
  • 1 msk crèma di balsamico eller balsamvinäger
  • 0.5 st citron saften

Gör så här

1
Skär oxfilén i 8 centimetertjocka skivor. Lägg dem en och en mellan bakplåtspapper eller plastfilm och banka ut så tunt det går med sidan av knuten näve eller baksidan av en träslev. Kavla till sist med en kavel om du vill ha den riktigt jämntunn.

2
Lägg upp på fyra tallrikar, två utbankade skivor på varje. Salta och peppra köttet. Strö över pinjenötter och rucola, hyvla över parmesanost.

3
Avsluta med att ringla över olivolja och crema di balsamico och pressa över lite citronsaft.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top