Cannelloni med kyckling och spenat

Du behöver 1 pkt cannellonirör torkade cannelloni Fyllning: 2 st kycklingfiléer grillade och tärnade 8 st soltorkade tomater finstrimlade 200 g ricottaost 100 g bladspenat...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 pkt cannellonirör torkade cannelloni

Fyllning:

2 st kycklingfiléer grillade och tärnade
8 st soltorkade tomater finstrimlade
200 g ricottaost
100 g bladspenat kokt
1 krm muskotnöt riven
1 dl Parmesan färskriven
salt och peppar

Sås:

3 dl grädde
1 st schalottenlök finhackad
3 msk gorgonzola
0.5 dl vitt vin

Gör så här

Blanda ingredienserna till fyllningen och smaka av den med salt och peppar. Koka ihop ingredienserna till såsen i en såskastrull. Låt svalna något. Häll lite av såsen i botten på en ugnsfast form. Fyll pastarullarna med fyllningen och lägg dem på rad i formen. Häll över resten av såsen och gratinera i cirka 20 minuter i 175 grader eller tills allt fått fin färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top