Du behöver
- 6 prt bulgur
- 1 st aubergine
- 1 st squash
- knipplökar
- 1 st paprika
- 2 st plommontomater
- 1 st citron
- olivolja till pensling
- flingsalt
- 1 dl finstrimlad persilja eller hackad
Topping
100 g fetaost
0.67 dl rostade pinjenötter
nymalen svartpeppar
2 dl tjock yoghurt på burk
2 st pressade vitlöksklyftor
Gör så här
Tänd grillen i god tid eller ta fram en grillpanna. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Ansa och skär aubergine och squash på längden i cirka 1 centimeter tjocka skivor. Ansa och dela löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i avlånga bitar. Dela tomaterna och citronen.
Pensla grönsakerna och citronhalvorna med olja. Grilla grönsakerna på grill eller i het grillpanna 1–3 minuter på varje sida, citronhalvorna cirka 5 minuter. Salta grönsakerna.
Blanda bulgur och persilja. Vänd ner grönsakerna och lägg upp salladen på ett stort serveringsfat.
Toppa salladen med smulad fetaost och rostade pinjenötter. Peppra. Pressa över saften ur de grillade citronhalvorna. Servera med yoghurt blandad med vitlök.
Bulgur med grillat grönt, fetaost och pinjenötter är somrigt så det förslår. Tänd grillen i god tid så att den är riktig het när det är dags att grilla!