RECEPT FRÅN IK

Bulgursallad med grillade grönsaker

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 6 prt bulgur
  • 1 st aubergine
  • 1 st squash
  • knipplökar
  • 1 st paprika
  • 2 st plommontomater
  • 1 st citron
  • olivolja till pensling
  • flingsalt
  • 1 dl finstrimlad persilja eller hackad
  • Topping

  • 100 g fetaost
  • 0.67 dl rostade pinjenötter
  • nymalen svartpeppar
  • 2 dl tjock yoghurt på burk
  • 2 st pressade vitlöksklyftor

Gör så här

1

Tänd grillen i god tid eller ta fram en grillpanna. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. 

2

Ansa och skär aubergine och squash på längden i cirka 1 centimeter tjocka skivor. Ansa och dela löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i avlånga bitar. Dela tomaterna och citronen. 

3

Pensla grönsakerna och citronhalvorna med olja. Grilla grönsakerna på grill eller i het grillpanna 1–3 minuter på varje sida, citronhalvorna cirka 5 minuter. Salta grönsakerna.

4

Blanda bulgur och persilja. Vänd ner grönsakerna och lägg upp salladen på ett stort serveringsfat. 

5

Toppa salladen med smulad fetaost och rostade pinjenötter. Peppra. Pressa över saften ur de grillade citronhalvorna. Servera med yoghurt blandad med vitlök.


Kommentar:
Bulgur med grillat grönt, fetaost och pinjenötter är somrigt så det förslår. Tänd grillen i god tid så att den är riktig het när det är dags att grilla!

Recept