RECEPT FRÅN IK

Brysselkålssallad med fetaost

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g brysselkål
  • 1 st stort syrligt äpple
  • 1 st rödlök
  • 150 g rödkål
  • 150 g fetaost
  • 1 dl russin gärna sultan
  • 2 msk solroskärnor rostade
  • Dressing

  • 1 st apelsin yttersta finrivna skalet och saft
  • 1 msk vit balsamvinäger eller äppelcidervinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1

Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Ansa brysselkålen och koka i 3 minuter så att den börjar bli mjuk men ändå har en rå kärna. Häll av vattnet och skölj med iskallt vatten. Låt rinna av. Lägg kålen i en bunke.

2

Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Ansa brysselkålen och koka i 3 minuter så att den börjar bli mjuk men ändå har en rå kärna. Häll av vattnet och skölj med iskallt vatten. Låt rinna av. Lägg kålen i en bunke.

3

Dela äpplet, kärna ur och skär i mindre tärningar. Skala och dela löken. Skär i tunna skivor. Strimla rödkålen fint. Fördela fetaosten i mindre bitar med en gaffel.

4

Tillsätt allt till brysselkålen tillsammans med russin och solroskärnor. 

5

Blanda alla ingredienser till dressing och smaka av med lite salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda. Servera med gott bröd.


Kommentar:
Den som är riktigt hungrig serverar salladen med bulgur, quinoa eller råris till stekt kyckling, lammfärs- eller vegetariska biffar.

Recept