Brysselkålssallad med fetaost

Du behöver 500 g brysselkål 1 st stort syrligt äpple 1 st rödlök 150 g rödkål 150 g fetaost 1 dl russin gärna sultan 2...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g brysselkål
  • 1 st stort syrligt äpple
  • 1 st rödlök
  • 150 g rödkål
  • 150 g fetaost
  • 1 dl russin gärna sultan
  • 2 msk solroskärnor rostade

Dressing

1 st apelsin yttersta finrivna skalet och saft
1 msk vit balsamvinäger eller äppelcidervinäger
3 msk olivolja
1 tsk flytande honung
salt och svartpeppar

Gör så här

1

Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Ansa brysselkålen och koka i 3 minuter så att den börjar bli mjuk men ändå har en rå kärna. Häll av vattnet och skölj med iskallt vatten. Låt rinna av. Lägg kålen i en bunke.

2

Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Ansa brysselkålen och koka i 3 minuter så att den börjar bli mjuk men ändå har en rå kärna. Häll av vattnet och skölj med iskallt vatten. Låt rinna av. Lägg kålen i en bunke.

3

Dela äpplet, kärna ur och skär i mindre tärningar. Skala och dela löken. Skär i tunna skivor. Strimla rödkålen fint. Fördela fetaosten i mindre bitar med en gaffel.

4

Tillsätt allt till brysselkålen tillsammans med russin och solroskärnor. 

5

Blanda alla ingredienser till dressing och smaka av med lite salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda. Servera med gott bröd.


Kommentar:
Den som är riktigt hungrig serverar salladen med bulgur, quinoa eller råris till stekt kyckling, lammfärs- eller vegetariska biffar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top