Bresaolasallad med tryffeldressing

Du behöver 2 msk majonnäs 0.5 tsk dijonsenap 1 tsk citronsaft 1.5 tsk tryffelolja vit 2 msk olivolja 1 tsk vatten salt, svartpeppar 1 st...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 msk majonnäs
  • 0.5 tsk dijonsenap
  • 1 tsk citronsaft
  • 1.5 tsk tryffelolja vit
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk vatten
  • salt, svartpeppar
  • 1 st påse rucola
  • 12 skiva bresaola
  • 3.5 st champinjoner fina små
  • parmesanost färskhyvlad
  • 2 msk pinjenötter rostade

Gör så här

1
Vispa ihop majonnäs, senap, citronsaft och tryffelolja (Börja med mindre mängden och smaka eventuellt av med mer allra sist), tillsätt olivoljan under vispning och späd med vattnet. Smaka av med salt och peppar.

2
Lägg upp ruccolan på fyra tallrikar, lägg på bresaola, hyvla över tunna skivor champinjoner, gärna med mandolin. Ringla över dressingen, strö på parmesanflagor och pinjenötter, avsluta med lite svartpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top