Böngratäng med nachos

Du behöver 1 st gul lök 3 msk olivolja 300 g köttfärs nöt- eller lamm 3 burk stora vita bönor sköljda och avrunna texmexkrydda en...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 300 g köttfärs nöt- eller lamm
  • 3 burk stora vita bönor sköljda och avrunna
  • texmexkrydda en påse, t ex tacokrydda
  • 2 burk krossade tomater
  • salt
  • 2 dl crème fraîche
  • 5 dl cheddarost riven
  • 90 g nachochips

Till servering

inlagd jalapeño på burk
chiliflakes
limeklyftor

Gör så här

1

Värm ugnen till 225 grader. Skala och hacka löken. Fräs löken i oljan cirka 3 minuter. Tillsätt färsen och fräs cirka 5 minuter. Blanda i bönorna, texmexkryddan och krossade tomater. Koka under lock cirka 10 minuter, rör om då och då. Smaka av med salt.

2

Lägg hälften av bönblandningen i en oljad ugnssäker form. Klicka över hälften av crème fraichen och strö över hälften av osten. Fortsätt med resten av bönblandningen, crème fraichen och sist osten. Gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Stick ner nachochipsen runtom gratängen och gratinera ytterligare cirka 10 minuter, tills osten smält och chipsen fått fin färg. Garnera med jalapeño och chiliflingor. Servera med limeklyftor. 


Kommentar:
Den här gratängen med bönor, färs och tacokrydda älskas av såväl stora som små.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top