Bönchili allt i ett

Du behöver 2 st gula lökar 400 g nötfärs 1 st röd paprika urkärnad, hackad 1 burk burkar krossad tomat 3 dl vatten 2 st...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 400 g nötfärs
  • 1 st röd paprika urkärnad, hackad
  • 1 burk burkar krossad tomat
  • 3 dl vatten
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk paprikakrydda
  • 0.5 tsk anchochili
  • 2 burk stora vita bönor
  • salt
  • svartpeppar

Tillbehör

majs
nachochips
guacamole

Gör så här

1

Fräs löken i olja och lägg över i en wokpanna eller gryta. Fräs köttfärs och paprika och blanda med löken. 

2

Häll på krossad tomat, vatten, buljongtärningar och kryddor och låt puttra i 10 minuter. 

3

Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Häll bönorna i grytan och låt puttra 10 minuter till. Smaka av med salt och peppar.

4

Servera med majs, guacamole och bröd eller nachochips.


Kommentar:
Praktisk rätt som lagas i en gryta. När man fyller på med grönsaker och bönor behövs det inte lika mycket köttfärs för att få mättnad och god smak.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top