Bönburgare med fetaost

Du behöver 400 g potatis mjölig, t ex King Edward 2 burk stora vita bönor sköljda och väl avrunna 2 st vitlöksklyftor pressade 1 krm...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g potatis mjölig, t ex King Edward
  • 2 burk stora vita bönor sköljda och väl avrunna
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 1 krm chilipulver
  • 0.5 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 msk färsk koriander hackad
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk chilisås av ketchuptyp
  • 1 krm tabasco
  • 3 msk rapsolja
  • 4 st hamburgerbröd stora
  • salladsblad
  • 4 st tomatskivor
  • 100 g fetaost skivad
  • 1 st rödlök skivad
  • smörgåskrasse 1/2 ask klippt smörgåskrasse

Gör så här

1

Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av potatisen noga. Mosa den med en gaffel.

2

Mosa bönorna med en gaffel. Blanda i vitlök, chilipulver och spiskummin. Blanda i mosad potatis och koriander. Forma bön- och potatisfärsen till 4 biffar. Täck över och låt vila kallt cirka 15 minuter.

3

Blanda majonnäs och chilisås. Smaka av med tabasco.

4

Hetta upp oljan i en släpplättstekpanna. Stek biffarna i oljan tills de får fin färg och är genomheta. 

5

Servera biffarna i hamburgerbröd tillsammans med salladsblad, tomatskivor, fetaost, lökringar och klippt krasse. Servera chilimajonnäsen vid sidan av.


Kommentar:
Mosa bönorna med en gaffel, mixas de i matberedare blir de alltför rinniga. Stek gärna hamburgerbröden i lite smör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top