Bolognesegryta med bönor

Du behöver Grundsås 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 3 msk rapsolja 300-400 g fläskfärs 1 st hönsbuljongtärning 2 msk tomatpuré 1 burk krossade...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

Grundsås

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
300-400 g fläskfärs
1 st hönsbuljongtärning
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
salt, svartpeppar

Gryta

röd paprika
1 st squash
2 msk olivolja
2 burk stora vita bönor avrunna
8 st oliver svarta eller gröna
5-6 st basilikablad hackade
salt, svartpeppar

Till servering

gott bröd

Gör så här

1

Skala och hacka lök och vitlök. 

2

Hetta upp oljan i en gryta. Fräs lök och vitlök i oljan cirka 3 minuter. Tillsätt färsen och stek den smulig under omrörning. Blanda i smulad buljongtärning. Blanda i tomatpurén. Blanda i de krossade tomaterna och koka upp såsen under omrörning. Späd eventuellt med lite vatten om såsen känns för tjock. Sjud såsen cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3

Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skär squashen i små tärningar.

4

Fräs paprika och squash i oljan, cirka 3 minuter. 

5

Blanda squash, paprika, bönor och oliver i färssåsen och koka ytterligare cirka 10 minuter. Blanda i basilikan och smaka av med salt och peppar. Servera med gott bröd.

6

Tips: Gör gärna dubbel sats av grundsåsen och spara hälften till fläskfärsgratängen.


Kommentar:
Bolognesegrytan blir extra saftig gjord på fläskfärs. Bönor gör den matig och ger extra fibrer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top