RECEPT FRÅN IK

Böcklingröra på smörrebröd

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st hela böcklingar
  • rödlök
  • grönt äpple
  • 4 msk finskuren gräslök
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • salt, svartpeppar
  • citronklyftor saften
  • 8 skiva danskt rågbröd
  • smör
  • 1 bitar färsk pepparrot
  • Till servering

  • bladspenat
  • körsbärstomater
  • citronklyftor

Gör så här

1

Rensa böcklingen fri från skinn och ben och bryt fiskköttet i mindre bitar.

2

Skala och finhacka rödlöken, kärna ur och tärna äpplet fint. Blanda fisk, rödlök, äpple, gräslök, majonnäs och crème fraiche i en skål. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

3

Bred smör på brödskivorna, fördela böcklingröra på brödskivorna och toppa med rikligt med nyriven pepparrot och eventuellt lite extra finhackad rödlök och gräslök. 

4

Servera med sallad och citronklyftor.


Kommentar:
Böcklingröra är en klassiker, här får den smak av syrligt äpple och två sorters lök och serveras som matigt smörrebröd. En kall öl smakar utmärkt till!

Recept