Blomkålssoppa med grönkålsfräs

Du behöver 1 st blomkålshuvud 1 st rotselleri klyfta 1 st gul lök 2 st potatis 1 msk timjan finhackad 6 dl grönsaksbuljong 1 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 st rotselleri klyfta
  • 1 st gul lök
  • 2 st potatis
  • 1 msk timjan finhackad
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde

Garnityr

1 msk pumpafrö
4.5 st grönkål blad
1 msk smör
salt och svartpeppar

Gör så här

1
Dela blomkålen i mindre buketter. Skala och skär rotselleri, lök och potatis i mindre bitar. Koka upp buljongen och tillsätt alla grönsaker utom blomkålen i buljongen. Koka i 10 minuter och lägg i timjan och blomkål. Sjud i ytterligare cirka 5 minuter. Häll i grädden och låt allt få ett uppkok. Dra kastrullen av värmen.

2
Rosta pumpafröna i torr panna tills de börjar poppa. Strimla grönkålen fint. Ta upp pumpafröna och lägg 1 msk smör i pannan. Fräs kålen i smöret några minuter och blanda med pumpafröna. Smaka av med salt och peppar.

3
Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. Servera soppan toppad med grönkålsfräset.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top