Blodapelsinpaj med färskostkräm

Du behöver Pajskal 4 dl vetemjöl 0.5 dl florsocker 150 g kylskåpskallt smör tärnat 1 st äggula Fyllning 3 st blodapelsiner 0.5 dl vatten 0.5...

Tillagningstid: 60 minuter
8 bitar

Du behöver

Pajskal

4 dl vetemjöl
0.5 dl florsocker
150 g kylskåpskallt smör tärnat
1 st äggula

Fyllning

3 st blodapelsiner
0.5 dl vatten
0.5 dl socker
200 g färskost av philadelphiatyp
2 dl crème fraîche
2 msk florsocker
0.5 tsk äkta vaniljpulver

Gör så här

1

Pajskal Blanda mjöl, florsocker och smör till en smulig massa. Tillsätt äggulan och blanda snabbt ihop till en deg. 

2

Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter eller använd en avlång form. Stick några hål med en gaffel i botten av pajen. Plasta formen och lägg i kylen att vila i minst 30 minuter.

3

Värm ugnen till 175 grader. Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter tills den fått fin färg och är genomgräddad.

4

Fyllning Skala och skär apelsinerna i tunna skivor med en vass kniv. Koka upp vatten och socker i en kastrull tills sockret löst sig. Dra kastrullen från plattan och tillsätt apelsinerna, låt dem dra en stund i lagen.

5

Vispa samman färskost med crème fraiche, florsocker och vanilj till en fluffig kräm. Fördela krämen i det väl avsvalnade pajskalet och toppa med skivor av blodapelsin.


Kommentar:
Passa på att njuta av blodapelsiner som bara finns under en kort tid. Pajen går att förbereda och kan sedan snabbt fixas klar när den ska ätas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top